NOVA LLEI DE COMERÇ ELECTRÒNIC EN L’IVA

Transposició de la Directiva (UE) 2017/2455 del Consell. (Directiva e-commerce).

Amb la nova llei de comerç electrònic en l’IVA, que entrarà en vigor el pròxim 01 de juliol del 2021, es produiran els següents canvis en la manera de tributar:

· ELS IMPOSTOS PASSARAN A TRIBUTAR EN DESTÍ I NO EN ORIGEN
Fins ara els impostos en les vendes a distància, es pagaven en l’estat membre del venedor, sempre que no se superessin els límits marcats per l’altre país membre on es venia.
Amb l’adaptació de la normativa europea, a partir de l’1 de juliol del 2021, el pagament de l’IVA sempre es farà en el país destinatari.
A més, el canvi també implicarà que qui vengui els seus serveis o productes hagin d’adaptar la tributació al tipus de gravamen del país al qual venen. Aquesta mesura, ha estat deguda a l’evolució imparable de l’economia digital i la compravenda de serveis i productes des de qualsevol lloc del món.

· S’UTILITZARÀ EL SISTEMA DE VENTANILLA ÚNICA (OSS)
Es generalitzarà aquest sistema, en el qual l’empresari no necessita donar-se d’alta en cada Estat membre on faci les vendes, com es feia fins ara. Només hi haurà d’estar donat d’alta en l’administració tributària del país en què tingui establerta la seva activitat. Serà davant aquesta administració on presentarà les seves declaracions i farà els ingressos corresponents d’IVA. Cada estat membre serà l’encarregat d’enviar la recaptació als Estats membres destinataris.

· NOVES OBLIGACIONS PER LES PLATAFORMES DIGITALS
Les plataformes, portals i marketplaces que presten serveis logístics i d’emmagatzematge per als seus clients, seran col·laboradors en la gestió i recaptació de l’IVA procedent de e-commerce, principalment quan es tracti de països que no formen part de la UE.

Si voleu conèixer en més detall aquestes novetats o consultar si afecta al vostre negoci, no dubteu en contactar amb el departament fiscal d’S.A Consulting a través del nostre mail de contacte: fiscal@sareus.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *